Contracten Zorgverzekeraars

datum: 1-11-2018

Momenteel wordt de fysiotherapie in een wurggreep gehouden door de zorgverzekeraars. Alle zorgverzekeraars bieden ons contracten aan welke niet onderhandelbaar zijn. Omdat de politiek ons in de steek laat en er dus geen onderhandelmogelijkheden zijn hebben we een aantal drastische maatregelen moeten nemen. Deze maatregelen kunnen van invloed zijn op uw mogelijkheden bij ons in de praktijk.  Vorig jaar hebben we al een aantal zorgverzekeraars geweigerd, dit jaar zijn daar nog een paar bij gekomen. Momenteel wordt de uitoefening van ons beroep sterk beperkt door een zeer slecht tarief. Het tarief staat al sinds 13-14 jaar jaar stil. Geen inflatiecorrectie, geen verhoging, niets. Onze kosten zijn fors gestegen maar de baten niet.

Daarnaast is er een behandelindex ingevoerd; dit wil zeggen dat er voor een bepaalde klacht een gemiddeld aantal behandelingen geldt, bijvoorbeeld 11. Als u er door een zware thuissituatie of werkinvloeden meer nodig heeft krijgen wij deze niet vergoed. U zult deze behandelingen dan zelf moeten betalen of de behandeling wordt gestaakt. Dit terwijl u bij de zorgverzekeraar betaalt heeft voor meer behandelingen!

Vragenlijsten, deze moeten wij uitzetten. Wij hebben er niet om gevraagd , u ook niet. Deze vragenlijsten , het afnemen ervan kost ons geld en tijd. Deze tijd gaat van uw behandeling af.  Nogmaals dit is een eis van de zorgverzekeraar waar u een polis bent aangegaan.

Met de volgende zorgverzekeraars hebben wij geen contract afgesloten;
- De Friesland
- Zorg en Zekerheid
- Caresqe
- ONVZ

Wij staan u graag te woord over uw polis en de fysiotherapie daarin. We merken dat de voorlichting daarin door zorgverzekeraars tekort schiet. De komende maanden kunt u overstappen, momenteel ziet u veel reclames voorbij komen ; deze schetsen een mooi beeld. Voor ons vak een te mooi beeld.

««terug

©2019 Jager van der Kamp | Development & hosting: SBIS Webservices